Gå direkt till innehåll
Månadens hästägare februari 2016: Jan Pettersson

Nyhet -

Månadens hästägare februari 2016: Jan Pettersson

Ibland är det inte bara de stora segrarna som räknas. En triumf i ett breddlopp i Gävle en måndagskväll kan vara fantastiskt. Jan Pettersson upplevde en stor stund med sin Moon's Black Lady i slutet av februari. – Det saknar ord, säger han.

Jan Pettersson bor i Örbyhus, mellan Uppsala och Gävle och har just Gävletravet som sin hemmabana. Det var även där som karriärens första seger kom för både ägaren och hästen. Det var i kvällens sista lopp som lyckan var total.

– Det var helt fantastiskt. Jag brukar alltid hålla till vid mållinjen när hon springer och att hon var först i mål var otroligt roligt, berättar Jan när vi träffar honom.

Jan köpte hästen via en annons på internet när hon var knappt ett år gammal. Det var hans första travhäst och han föll direkt för hur hon såg ut. Sedan drygt två år tillbaka är det Gävletränaren Tomas Rosén som har ansvaret för det svarta stoet Moon's Black Lady och det är han som har fått henne till en vinnare.

– Han är kanonbra. Tomas är så lugn med hästen och är den bästa människan jag känner. Jag är där någon gång i veckan och ger henne morötter. Det är definitivt en krydda i livet att äga en häst, säger Jan.

Förutom travet har han ett annat stort intresse, nämligen antikviteter och snart börjar säsongen för auktioner som han gärna åker ut och är med på. Efter segern på hemmabanan i Gävle har Jan njutit mycket och i hemmet hänger segertavlan på bästa plats. Men nu siktar han betydligt högre med sin häst och drömmer om nya segrar.

– Jag vill vara med i de stora loppen, säger han och nämner även Elitloppet i sammanhanget.

Huruvida det blir någon start på Solvalla för Moon's Black Lady vet vi inte än. Men redan i kväll i Bollnäs jagar hon andra triumfen i karriären. Jan är givetvis på plats och ser loppet vid mållinjen, med en påse morötter i handen.

– Jag är jättelycklig att bli månadens hästägare. Det är så kul, allt jag får uppleva med hästen. Hon betyder allt för mig och det bästa är att hon är så snäll och fin, avslutar Jan.

Se klippet med Jan Pettersson nedan:

Syns inte klippet? Klicka här.

Juryns motivering:
Den glädje och entusiasm som du gav prov på när din häst – Moon’s Black Lady – tog sin första seger i karriären på Gävletravet den 29 februari visade återigen vilka stora känslor hästar och hästägande kan bjuda på. Moon’s Black Lady följde upp sin andraplats i starten innan med en bejublad seger på hemmabanan Gävle. Du ville verkligen ta hela världen i famn efter loppet. Att se sin häst korsa mållinjen som etta är något som vi önskar alla hästägare kunde få uppleva oavsett loppets status. Det behöver inte alltid var de stora loppen som skänker glädje och inspiration till människorna bakom hästarna och därför kan ni titulera er som månadens hästägare i februari 2016.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.