Gå direkt till innehåll
Månadens hästägare juni 2014: Markus Pihlström

Nyhet -

Månadens hästägare juni 2014: Markus Pihlström

Amatörtränaren Markus Pihlström upplevde sitt livs travdag i Boden under midnattssolens sken i juni. Från stallet i Sundsvall startade fyra hästar och det resulterade i tre segrar och ett andrapris. Det gör honom till månadens hästägare i juni 2014. – Den dagen kommer jag aldrig att glömma, säger Pihlström.

Bergsåkersamatören Markus Pihlström håller till i den lilla byn Huli, bara en knapp kilometer från travbanan i Sundsvall. Där tränar han för dagen 12 hästar och stallet har verkligen fina siffror under 2014. Han själv har nyligen börjat arbeta på marknadsavdelningen på just Bergsåker, så det är Karin Nilsson som är ansvarig för träningen av stallets hästar.

– Hon har fria händer och är väldigt duktig, berömmer chefen Pihlström sin anställda.

Tillsammans hade de laddat extra mycket för Bodens V75-dag i mitten av juni i år. Redan två dagar innan åkte Karin och Markus pappa upp till Norrbotten med hästarna för att de skulle hinna acklimatisera sig ordentligt.

Det visade sig vara ett vinnande drag. Karin selade ut fyra hästar den här kvällen och när krutröken hade lagt sig hade Stall Pihlström kört in närmare 300 000 kronor på bara någon timme.

– Det var helt osannolikt. Jag satt hemma och kollade på tv och bara skrek. Att vi som är ett amatörstall kommer upp i de summorna är helt otroligt, berättar Markus Pihlström.

Det började med att femåriga Fonzan Sund vann V75-2. I loppet efter var det stallkamratens O.P.’s Flirts tur. Han segrade och tvåa blev en annan häst från Pihlström, nämligen Mellby Vargtass.

– Det kom så mycket sms och telefonsamtal. Och då hade vi ändå helgens bästa chans kvar, menar Pihlström.

Och mycket riktigt blev det seger för även Quick On The Drew i kvällens sista lopp.

– Vi var ute och firade på kvällen och när jag vakande på morgonen fattade jag knappt att vi hade fixat det. Att det verkligen hade hänt, säger Karin Nilsson.

Efter den makalösa kvällen i Boden har framgångarna fortsatt för stallet. Så lita på att ni får se mycket mer av Markus Pihlström, Karin Nilsson och stallets fina hästar även i framtiden.

Se inslaget med Markus nedan:

Juryns motivering:

Du gjorde så gott som rent hus på Bodentravets stora dag i samband med V75. Att som hästägare och amatörtränare ta en dubbelseger på V75 är ovanligt men det fixade du med Fonzan Sund och O.P.'s Flirt. Som inte det vore nog blev Mellby Vargtass tvåa medan Quick On The Draw ordnade en seger i ett av loppen utanför V75. Dagen slutade med närmare 300 000 kr i inkörda prispengar. Det gör dig till månadens hästägare för juni 2014.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.