Gå direkt till innehåll
Månadens hästägare mars 2015 - AB Örebro Rörmontage

Nyhet -

Månadens hästägare mars 2015 - AB Örebro Rörmontage

Entreprenören och företagaren Lennart Näsholm har satsat hårt på travet under flera år. I mars upplevde han en av sitt livs bästa travdagar när Mind Your Face vann sin V75-final på Solvalla. – Jag satt med kunder på restaurangen och det var klart att man var extra stolt, säger Lennart Näsholm.

Vi har sett ägarnamnet flera gånger, AB Örebro Rörmontage. Där bakom döljer sig Lennart Näsholm, som i dagsläget äger mellan fem och sju travhästar. Stjärnan Mind Your Face tränas av Örebros Lars Friberg och han och Lars är gamla skolkamrater.

– Lennart var bättre på allt i skolan, säger Lars och skrattar när vi möter upp en solig eftermiddag på stallbacken på Örebrotravet där Friberg har sin verksamhet.

För några år sedan var Lennart sugen på att köpa en travhäst. Gamla kompisen Lars bjöd in honom på en fika i stallet och på den vägen är det. Första hästen som köptes var Mirakel Lavec som var riktigt duktig direkt och Lennart fick en smakstart på sitt hästägande.

Men på senare tid är han främst förknippad med det tuffa stoet Stylish Hanover och Mind Your Face. Han äger också en annan duktig häst i October Kronos, som tränas av Peter Untersteiner i Halmstad. På Solvalla i slutet av mars var det en härlig tävlingsdag när Stylish Hanover blev fyra och Mind Your Face slog till med en seger.

– Jag och mina kunder hade varit nere till Lars i stallet innan loppet och alla hade spelat på Mind Your Face, så det var en fullträff. Vi firade med champagne efter jag hade varit i vinnarcirkeln, berättar Lennart.

Men resan tillsammans med Mind Your Face har inte varit helt enkel. Som fyraåring var han nära att minsta livet när han fick en så kallad grovtarmsomvridning, men klarade sig i sista stund. Nu, som sexåring, står han på toppen av karriären och bara i år har han travat in nästan 600 000 kronor. Men resan är inte slut än om man får tro kamraterna.

– Lars drömmer om alla möjliga lopp, det är Norge och USA bland annat. Men först riktar vi in oss på Elitloppshelgen. Det blir en riktig höjdare, avslutar Lennart Näsholm, månadens hästägare i svensk travsport för mars 2015.

Se inslaget med Lennart nedan.

Juryns motivering:
Ni har satsat hårt inom travsporten under många år och hel- och deläger flera hästar och ni har valt att ha hästarna hos både tränare med stora och små verksamheter. Ni vill helst ha era hästar på nära håll och ni visar att ni sätter hästarna främst. Inte minst med er Mind Your Face som blev allvarligt sjuk och var nära att dö, men nu kommit tillbaka efter en operation och gjort succé. Ni har tillsammans inlett 2015 på ett fantastiskt sätt med fem raka V75-starter där fyra slutat med seger. Detta gör er till månadens hästägare i mars 2015.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.