Gå direkt till innehåll
Månadens hästägare november 2013: In the Zone AB

Nyhet -

Månadens hästägare november 2013: In the Zone AB

1,6 miljoner kronor insprunget på en månad. Treåringarna Amazon Am och Breakbumper såg till att november 2013 blev oförglömlig för duon bakom In the Zone AB. – Det är en dröm, det är verkligen en dröm, säger Svante Stockselius.
 
Breeders’ Crown-finalerna på Sundbyholmstravet i Eskilstuna 3 november är en dag som Peter Larsson och Svante Stockselius inte lär glömma i första taget. Först fick de se Amazon Am krossa sina kullsystrar i finalen för treåriga ston. Knappt två timmar senare spurtade Breakbumper överraskande in som tvåa i hingstar/valackernas uppgörelse.

– Det var otroligt. De två är de enda treåringar som vi har. Båda är så otroligt duktiga och tillhör eliten, säger Svante Stockselius, mest känd för att han mellan åren 2003-2010 var ytterst ansvarig för Eurovision Song Contest.

När Amazon Am följde upp med att ta hem E3 Revanschen på Färjestad tre veckor senare innebar det att In the Zone AB kunde räkna in en månad med 1,6 miljoner intjänat.

– Otroligt vad roligt. Det känns stort, äntligen är vi månadens hästägare. Vi har hållit på i 20 år med hästar. Mycket skräphästar, men nu har vi äntligen kommit rätt, utbrister Stockselius när han tar emot diplomet som bevisar att han och Peter Larssons ägarpseudonym fått utmärkelsen som Månadens Hästägare för november.

En dimension till i livet
Som tidigare arbetskamrater på Expressen och Sveriges Television är det numera travsporten och hästägandet som binder samman de båda vännerna.

– Vi har jätteroligt ihop, det ger en dimension till i livet vid sidan av jobb och familj. Det är i alla fall min stora hobby, säger Larsson innan Stockselius bryter in:

– Det är en spänning. Man är inne på nätet och kollar startlistor och propositioner. Sedan planerar man resor, vi försöker att alltid vara på plats när våra hästar startar. Att ha kul, det är en stor ingrediens i det här.

Och spänningen lär fortsätta. Amazon Am är nominerad både till titeln ”Årets sto” och ”Årets treåring” på Hästgalan i Stockholm 8 februari.

– För två år sedan blev Kadett C.D. årets fyraåring och det var en superkul grej. Det upplever vi gärna igen, avrundar Peter Larsson.

Juryns motivering:
Amazon Am har under sin jungfrusäsong på tävlingsbanan burit upp sitt krigiskt doftande namn med den äran. November blev hennes allra bästa månad då hon vann både Breeders’ Crown och E3-revanschen. Framgångarna har gjort henne nominerad till både årets treåring och årets sto. Novemberlyckan för In The Zone AB inkluderade dessutom Breakbumpers silver i Breeders’ Crown. En offensiv satsning på hög kvalitet har burit frukt, och säkert finns mycket kvar att skörda. Ni är väl värda utmärkelsen Månadens Hästägare – november 2013.

Se Kanal 75:s reportage med Svante och Peter

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.