Gå direkt till innehåll
Pressträff om det nya antidopningsprogrammet och Travarhälsan

Nyhet -

Pressträff om det nya antidopningsprogrammet och Travarhälsan

Svensk Travsport i samarbete med ATG och Svensk Galopp bjuder in till pressträff där vi informerar om det nya antidopningsprogrammet samt djuromsorgsprogrammet Travarhälsan.

Tid: torsdag 27 februari, 8:30.
Plats: Göteborg, Scandinaviums pressrum.

Det nya antidopningsprogrammet
Snart lanseras ett nytt antidopningsprogram som med hjälp av moderna metoder gör att vi bättre kan säkerställa rättvisa tävlingar och förebygga och bekämpa överutnyttjande av hästar. Programmet bygger vidare på nuvarande antidopningsarbete med fokus på delaktighet och rättsäkerhet för våra aktiva och bidrar samtidigt till ökad harmonisering inom Europa. Vi berättar mer om det nya antidopningsprogrammet och hur det kommer att bidra till djurskydd, tävling på lika villkor och spelsäkerhet för framtidens hästsport.

Travarhälsan
Travarhälsan är ett djuromsorgsprogram som syftar till att öka kunskap och medvetenhet om hästen och när den är i skick att träna och tävla. Det bygger på att den aktive själv kontrollerar hästen enligt en checklista, så kallad egenkontroll. Vi berättar mer om Travarhälsan, hur den fungerar och hur den kan implementeras på fler områden inom hästsporten.

Intresseanmälan
Anmäl ditt intresse till Veronica Sjödin, Svensk Travsport (veronica.sjodin@travsport.se) senast onsdag 26 februari för ackreditering till Scandinaviums pressrum.

Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.