Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Åke Svanstedt får körförbud under STC:s utredning

Enligt Tävlingsreglemente för Svensk Travsport kan påföljd beslutas gälla tills vidare i avvaktan på utrednings slutförande om synnerliga skäl finns för detta.

Statens Jordbruksverk har anmält Åke Svanstedt för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen på grund av inkomna uppgifter om otillåtna träningsmetoder. STC har en egen pågående utredning, inom travsportens eget regelverk, med anledning av de påstådda regelbrott Åke Svanstedt anklagas för. De senaste dagarnas händelseutveckling har föranlett STC att påskynda och intensifiera de utredningsåtgärder som för tillfället anses behövliga.

I avvaktan på en bedömning av utredningsresultaten, vilken kommer att ske tisdagen den 23 december 2008 beslutar STC följande: Åke Svanstedt förbjuds deltaga i offentliga tävlingar (körförbud) tills vidare. Detta beslut kommer att prövas på nytt den 23 december 2008. Beslutet kan inte överklagas.

- Vi har varken tagit ställning för Åke Svanstedt eller för de vittnesuppgifter som framkommit, utan arbetar nu för att få klarhet i vad som är sanning i den här frågan, säger STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg.

För ytterligare information:

Ulf Hörnberg, generalsekreterare STC, tel. 070 - 527 22 39

Mats Fransson, informationschef STC, tel. 070 - 554 66 62

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.