Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Antti Rautalinko ny veterinär på Svensk Travsport

Förra året lämnade Göran Åkerström sin post som chefsveterinär. Nu är hans efterträdare utsedd. Antti Rautalinko är Svensk Travsports nya veterinär. Han tillträder sin tjänst den 1 april.

Antti har en lång veterinär erfarenhet bakom sig och har tidigare arbetat som både distriktsveterinär i Sundsvall och länsveterinär för länsstyrelsen i Västernorrland. Han har dessutom varit banveterinär på Bergsåker i nära 20 år. Han är född och uppvuxen i Finland, men bor sedan lång tid tillbaka i Sverige, närmare bestämt på en gård i Härnösand tillsammans med sin fru och hundar och katter.

– Det känns väldigt bra och inspirerande att få komma till Svensk Travsport och bli en del i arbetet med att vidareutveckla djurskyddet genom bland annat Travarhälsan, säger han och fortsätter:

– Till viss del kommer jag till ett dukat bord där Göran Åkerström och de andra gjort ett riktigt bra jobb, men jag hoppas och tror att mina erfarenheter inom läkemedelshantering och smittskydd kommer att komma till användning i mitt nya arbete och att vi kan utvecklas ännu mer.

Antti tillträder sin tjänst på Svensk Travsport den 1 april och kommer fram till dess att slutföra sina uppdrag som både länsveterinär och banveterinär.

– Vi är väldigt glada att vi har gjort klart med Antti Rautalinko. Tjänsten är delvis förändrad från den Göran Åkerström hade. Antti ska kunna lägga all kraft på det veterinära arbetet och så lite tid som möjligt åt administration, som ligger under Linda Höijers ansvar. Svensk Travsport ska alltid ligga i framkant på det hästvälfärdssidan. Med Anttis erfarenhet och kompetens är vi fortsatt väldigt starkt rustade, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg. 

Peter Kallings kvar på halvtid
Veterinär Peter Kallings har under Göran Åkerströms frånvaro varit Svensk Travsports medicinske expert. Han är ordförande i såväl den skandinaviska som den nordiska dopningskommittén och är från och med årsskiftet även ordförande för den veterinära delen av den europeiska dopingkommittén för trav och galopp (EHSLC). Peter kommer att fortsätta som Svensk Travsports representant i dessa kommittéer under hela 2016. Han kommer också att fortsätta som sakkunnig i vår ansvarsnämnd och överdomstol så att Antti får en chans att komma igång på sin nya tjänst.

– Jag ser fram emot att arbeta med Svensk Travsports nya veterinär och med det välfungerande teamet vid avdelningen för hästvälfärd, säger Peter Kallings.

Ämnen

Kategorier


Travsport i världsklass – tillgänglig för alla
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. För oss står hästen i centrum och vi värnar om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt. Att säkerställa och ständigt utveckla djurskyddet och säkerheten inom travsporten är därför våra viktigaste uppdrag.

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.