Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ATG och STC: Tio miljoner i ny satsning

ATG och STC fortsätter att satsa på de aktiva. Vid ATGs senaste styrelsemöte beslutades att satsa ytterligare tio miljoner kronor i prismedel under 2009.
- Vi slåss för att hålla kvar samma prisnivå till de aktiva som under 2008, säger ATGs VD Remy Nilson och STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg.

Förra året genomfördes en rekordhög prisökning på hela 52 miljoner eller 7,3 procent. Det innebar att totalt 825 miljoner delades ut i prispengar och premier till travsportens aktiva 2008.

- Det preliminära beskeden från banorna tyder dock på en viss neddragning av prispengarna 2008. Därför vill vi på ATG och STC hjälpa till att behålla fjolårets nivå. Det har blivit möjligt genom ett starkare resultat 2008 än beräknat och en bättre start än väntat 2009. Det känns väldigt bra att få loss medel till den här extraordinära satsningen, fortsätter Remy Nilson och Ulf Hörnberg.

Den nya satsningen har en breddprofil och fördelas med fem miljoner till lunchtävlingar, två miljoner till tre nya omgångar av tävlingsserien Diamantstoet och två miljoner som riktas till 15 fler rikstotoförsök till V75 samt ökade uppfödarpremier med en miljon.

För mer information:

Remy Nilson, VD ATG, tel. 070 - 527 21 58

Ulf Hörnberg, generalsekreterare STC, tel. 070 - 527 22 39

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.