Gå direkt till innehåll
Drömmen kan bli verklighet i Vinnarcirkeln

Pressmeddelande -

Drömmen kan bli verklighet i Vinnarcirkeln

Besök en travbana, vinn ett travquiz och bli hästägare i ett storlopp med chans att vinna hundratusen kronor. Den drömmen kan bli verklighet. Nu är det åter dags för förra årets succé Vinnarcirkeln att dra ut på landsomfattande turné.

– Vi vill skapa ett roligt mervärde för alla som går på trav. Folk älskar att mäta sina kunskaper i ett roligt quiz och att som förstapris få vara med och tävla med en ”egen” häst i ett storlopp smäller högt, säger Klas Peter Sterner på Svensk Travsport som arrangerar Vinnarcirkeln.

Vinnarcirkeln lockade nästan 8 500 deltagare på våra svenska travbanor under fjolåret, som var Vinnarcirkelns första säsong.Nu är det dags igen för nya och gamla travälskare att anta utmaningen. Vägen är öppen för alla som löser full entré och förra året var det 19 lyckliga vinnare, varav två som gick hela vägen och kunde inkassera maxvinsten på hundratusen kronor.

Premiär den 1 april
Vinnarcirkeln startar på Romme travbana den 1 april och sedan rullar det på till den 6 oktober då Skellefteå står som värd för den sista tävlingen. Totalt blir det 30 event med Vinnarcirkeln riket runt. De flesta arrangeras i samband med V75 på lördagar men även andra storloppsdagar är Vinnarcirkeln på plats. Gemensamt är att Vinnarcirkelloppet alltid går i Dagens Dubbel avdelning 2.

– Det är hur lätt som helst att vara med i Vinnarcirkeln. Lös entré till tävlingsdagen, svara på tio frågor om trav och av allmän karaktär, i mobilen eller på en eventyta på banan. De fem främsta möts sedan i en quizfinal live på travbanan där vinnaren lottas till en av de startande hästarna. Loppet och sin häst följer vinnaren förstås direkt från banans vinnarcirkel, säger Klas Peter Sterner.

Vinstens storlek beror på hur det går för hästen i loppet. En seger ger hundratusen och i fallande skala delas det sedan efter placering ut 50 000, 25 000, 13 500, 8 500, 5 500 och 3 500 kronor. Blir hästen utan prisplacering vinner man presentkort på travskolan och i restaurangen som god tröst. De som vill vässa formen för kommande tävlingar kan redan nu börja quizza utom tävlan.

För mer information om tävlingsregler och program eller för att tränings-quizza besök vinnarcirkeln.com.

Ämnen


Travsport i världsklass – tillgänglig för alla
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. För oss står hästen i centrum och vi värnar om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt. Att säkerställa och ständigt utveckla djurskyddet och säkerheten inom travsporten är därför våra viktigaste uppdrag.

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.