Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Extra V75 på Jubileumspokalen

Solvallas Jubileumspokal blir en extra V75-omgång nästa år. Tävlingsdagen körs onsdagen den 18 augusti.

- Premiären av Jubileumspokalen på en vardagskvälli augusti i år blevlyckad och det är klart att det känns väldigt bra att kunna arrangera V75 denonsdagskvällen redan till nästa år. Det blirenklareatt bygga både evenemanget och tävlingsdagen ytterligare ett snäpp med den här positivaförändringen, säger Stefan Lundborg, Solvallas vd.

- Stor sport och V75 hör ihop. "Extra V75" har visat sig vara ett uppskattat sätt att fånga upp detta. Självklart är vi fortsatt restriktiva med V75-omgångar utöver lördagar, men Jubileumspokalens nya upplägg platsar definitivt i "Extra-familjen", säger ATGs vd Remy Nilson.

Solvallas Jubileumspokal blir den femte av sammanlagt fem extra V75-omgångar under 2010. De övriga V75:orna är Kungapokalen på Åby (torsdag 13 maj), Elitloppet på Solvalla (söndag 30 maj), Hugo Åbergs Memorial på Jägersro (tisdag 27 juli) och Uppesittarkvällen på Åby (torsdag 23 december).

Åby Stora Pris fortsatt på en lördag

Det har funnits tankar om att flytta Åby Stora Pris till en söndag nästa år, men loppet kommer även år 2010 att köras pålördag med V75.

- Vi vill gärna fortsätta köra Åbys Stora Pris som V75 på lördagen. Loppet har blivit en enorm publiksuccé sedan vi gjorde om det till heatlopp för fem år sedan. I år kom över 12 000 åskådare till Åby Stora Pris, säger Kenneth Thollström, vd på Åby.


För ytterligare information
:

Remy Nilson, VD ATG, tel. 070 - 527 21 58

Per Wetterholm, sportchef STC, tel. 08 - 627 22 60

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.