Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HAC skapar nya pengar till travsporten

Hästsportens Administrativa Center, HAC, sparar pengar till banorna. Under de närmaste veckorna startar HAC upp sitt arbete med att ta över olika administrativa sysslor som banorna gör idag. Målet är ökad effektivitet och bättre kvalitet. I den första fasen kopplas elva banor till HAC och fullt utbyggt med alla banor kan satsningen årligen frigöra mångmiljonbelopp till satsningar på travsporten.

Etableringen av HAC i Borlänge är en viktig del i arbetet med Framtidens Travsport, som handlar om att skapa mer pengar till de aktiva och att alla travbanor skall leva vidare. Förbättringsarbetet har bland annat också inneburit införande av ett smartare tävlingsprogram, en ny banindelning och ett nytt incitamentsbaserat fördelningssystem.

Jeanette Kling är chef för HAC:

- Det har varit mycket positivt att besöka travbanorna och presentera vår tjänstekatalog. Jag och mina medarbetare ser fram emot december när vi startar upp kontoret i Borlänge och påbörjar övertagande av ekonomi- och löneadministration för de banor som anmält sitt intresse!

Travsportens nationalarena Solvalla är en av de första banorna som valt att använda sig av HAC.

- För Solvalla är det självklart att dra nytta av HAC:s erbjudande. Det är bra för STS och positivt att HAC får en bra start. Det här effektiviserar Solvallas administration och kommer på sikt att frigöra medel som vi kan satsa på prispengar till de aktiva, säger Solvallas vd Stefan Lundborg.

Följande banor kopplas till HAC det första halvåret: Hagmyren, Mantorp, Åmål, Solvalla, Boden, Skellefteå, Umåker, Solänget, Dannero samt Romme och Rättvik som ansluter sig till en del av tjänsterna.

För ytterligare information:
Jeanette Kling, chef för HAC, tel. 08 - 475 24 21, 070 - 271 34 28

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.