Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Så blir V75-dagarna 2015

Nu är schemat klart för V75-dagarna 2015. Totalt ska 72 omgångar genomföras och för första gången ingår de största loppen i alla nordiska länder.

– Nästa år kan vi erbjuda V75 till det största loppet i varje nordiskt land. Det är Elitloppet i Sverige, Oslo Grand Prix i Norge, Copenhagen Cup i Danmark och Finlandia Ajo i Finland, säger ATGs vd Hasse Skarplöth.

V75 är travsportens elitserie och innebär såväl storpublik som höga spelpotter. Under 2015 kommer antalet omgångar utökas från 69 till 72. Bland annat tillkommer Färjestad på långfredagen 3 april och Finlandia Ajo på Vermo i Helsingfors den 17 maj.

Mellan den 3 juni och 5 augusti 2015 fortsätter även de populära sommaronsdagarna med V86. Där bjuds också många fina lopp; bland andra Fyraåringstestet på Eskilstuna 22 juli och Silverörnen på Solänget 15 juli.

– Kombinationen av toppsport, roliga arrangemang och V75 eller sommaronsdag verkar vara uppskattat i travsverige och varje år brukar det bli minst ett nytt publikrekord på någon av de arrangerande travbanorna, säger Johan Lindberg, tf generalsekreterare på Svensk Travsport.

Hela schemat för V75 och sommaronsdag finns bifogat.

Mer information:
Petter Johansson
Sportchef, Svensk Travsport
+46 70-939 75 63
petter.johansson@travsport.se

Ämnen

Kategorier


Travsport i världsklass – tillgänglig för alla
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. För oss står hästen i centrum och vi värnar om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt. Att säkerställa och ständigt utveckla djurskyddet och säkerheten inom travsporten är därför våra viktigaste uppdrag.

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.