Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sju hästar klara – och fler är på ingång

Tränarna i årets upplaga av Rikstravet team SHL letar nu hästar för fullt och tävlingsledningen får in förslag från dem på löpande band. Hittills är sju hästar godkända och klara, men fler kan vara på gång redan under denna vecka.

Stall Rögles Thomas Uhrberg var först ut med att köpa in en häst till sitt stall och hans val föll som bekant på det fyraåriga stoet Quiz Töll och han är nöjd med sitt val av häst:

– Quiz Töll har varit hos oss i två veckor nu och träningen ökas efter hand, hon trivs bra i sin nya miljö och framtiden med henne känns spännande!

Även Kajsa Fick i Stall Leksand har satsat på ett fyraårigt sto i Tide Water, annars verkar det vara treåriga hästar som faller många av tränarna i smaken. Tre tränare har hittat just sådana, nämligen Sphinx d’Inverne (Stall Karlskrona), Uptothe Chapel (Stall Malmö) och Rectifier (Stall Skellefteå).

– Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min första Rikshäst Sphinx d'Inverne. Han har redan hunnit visa lite av sin klass på banan och i senaste starten visade han vilken skyhög kapacitet han besitter. Sphinxen travade 14,0 över medeldistans och då han fortfarande befinner sig i en låg klass finns det stora pengar att hämta framöver. Han har varit hos mig ett tag nu och han har hittills gjort mig väldigt nöjd med det han har presterat i träningen. Jag har siktet inställt på att ta kommandot i tävlingen direkt, för jag matchar nämligen Sphinxen för start redan den 1/12 på Kalmartravet, säger Thomas Madsen i Stall Karlskrona.

Yngst och äldst hittills
Ulrika Wällstedt som är tränare för Stall Djurgården valde att satsa på en yngre förmåga som sin första häst. Hon har köpt i den tvåårige hingsten Ripkin Joe till sitt stall och säger såhär om honom:

– En liten men otroligt snygg hingst med en fantastisk utstrålning och helt rätt inställning!

En till som valt ett annat spår är Claes Svensson (Stall HV71), som valt en erfaren femårig valack som heter Supreme Court.

– Supreme Court är en V75-vinnare (förra vintern) och siktet är inställt på att göra en favorit i repris, säger han.

Projektledaren Tomas Klasson är en del av tävlingsledningen och varit med och synas hästarna i sömmarna och har gillat det han sett.

– Det är otroligt fina hästar hittills om man tittar på papperet och tävlingssäsongen känns oerhört jämn och spännande! Såhär på förhand ser det verkligen ut som att det kan finnas en och annan V75-vinnare! Fler hästar är också på väg in och stallen börjar fyllas på. Håll utkik på www.rikstravet.se för att få den senaste informationen, säger han och avslutar:

– Jag vill även säga till er som funderar på att köpa en andel i Rikstravet team SHL: Köp en andel nu, och ta det första steget mot vinnarcirkeln!

Ämnen

Regioner


Travsport i världsklass – tillgänglig för alla
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. För oss står hästen i centrum och vi värnar om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt. Att säkerställa och ständigt utveckla djurskyddet och säkerheten inom travsporten är därför våra viktigaste uppdrag.

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.