Gå direkt till innehåll
Snart finaldags i Breeders’ Crown!

Pressmeddelande -

Snart finaldags i Breeders’ Crown!

På söndag gör landets bästa unghästar upp i 12 Breeders’ Crown-semifinaler på Solvalla. Målet är att ta en plats i de mycket prestigefulla finalerna i samband med V75 i Eskilstuna den 2 november.

Breeders' Crown handlar om fyra finaler och är årets sista stora kraftmätning för tre- och fyraåringar och i semifinalerna gäller det att ta en plats bland de fyra främsta för att kunna kvitterera ut finalbiljetten.

Det är upp till bevis för fyraåriga stjärntravare som till exempel Derbyvinnaren Poochai, Derbytvåan Ivar Sånna, Sprintermästaren Happy Days och Stochampionats- och Derbystovinnaren Neona Princess. På treåringssidan startar kriterievinnaren Je t'Aime Express, segermaskinenen Al Dente och Oaksvinnaren Face'Em.

Semifinalerna innehåller också en extra V75-omgång och startar 13.15, men redan klockan 12.00 får banan finbesök av avelshingsten From Above (vinnare av Kriteriet, Derbyt, Breeders' Crown och Elitloppet), som tillsammans med representanter från Menhammar Stuteri och sin följeslagare i sulkyn, Örjan Kihlström, dyker upp i Solvallas Arkaden. Visningen leds av Hans G Lindskog, den är gratis och öppen för alla i mån av plats. Först till kvarn gäller.

Finalhelg i Eskilstuna

Fredag den 31 oktober inleds traditionsenligt årets finalhelg i Eskilstuna. Som vanligt innehåller programmet massor av aktiviteter för den hästintresserade. Nytt för i år är att fredagens evenemang hålls på Sundbyholms travbana och temat för eftermiddagen är hästuppfödning.

Lördagen den 1 november bjuder på V75-tävlingar på Sundbyholm och samma kväll arrangeras den populära finalfesten i MunktellArenan för årets samtliga finalister, som alla får en inbjudan efter semifinalerna.

Söndagen den 2 november avgörs så årets mycket prestigefulla finaler i Breeders’ Crown i samband med en extra V75-omgång. Hela 800 000 kronor väntar årets segrare.

Program Eskilstuna

- Fredag 31 oktober - Sundbyholms travbana - 

12.00 - Lunchtravet från Åby visas på storbild. Lunchservering och spelkassor håller öppet.

13.00 - Föreläsning av Margareta Bendroth. ”Epigenetik - sambandet mellan miljö och arv. Hur miljön kan påverka och förändra hästens nedärvning”.

14.30 - Avelsvärderingens offentliga redovisning. Ett urval av de godkända hingstarna visas i totohallen. Anmälda hingstar hittar du på travsport.se.

16.00 - Paneldiskussion om svensk travhästuppfödning. Deltar gör Lutfi Kolgjini (travtränare/uppfödare), Michael Demmers (Västerbo Stuteri), Ingemar Ahlin (ASVT), Christina Olsson (Svensk Travsport) samt Johan Lindberg (Svensk Travsport). Journalisten Anders Jonsson leder diskussionen.

17.30 - After-trot med öppen servering och underhållning.

20.00 - Dagen avslutas, buss går till Eskilstuna centrum.

- Lördag 1 november - Sundbyholms travbana och MunktellArenan -

12.45 - Första start för dagens tävlingar på Sundbyholm (V75).

19.30 - MunktellArenan - Breeders’ Crowns finalfest för inbjudna gäster (biljetter går även att köpa via event@atg.se, antalet är begränsat).

- Söndag 2 november - Sundbyholms travbana -

12.45 – Första start för dagens tävlingar på Sundbyholm (V75 med Breeders’ Crown-finaler).

Läs mer på breederscrown.se.

För ytterligare information

Malin Silfverberg
Projektledare Breeders' Crown Event
malin.silfverberg@atg.se
08-799 28 70
070-269 28 70

Ulf Risinger
Breeders’ Crown-ansvarig Svensk Travsport
ulf.risinger@travsport.se
08-627 22 99
070-377 22 99

Ämnen

Kategorier


Travsport i världsklass – tillgänglig för alla
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. För oss står hästen i centrum och vi värnar om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt. Att säkerställa och ständigt utveckla djurskyddet och säkerheten inom travsporten är därför våra viktigaste uppdrag.

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.