Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Månadens hästägare november 2015: Henna Salonen Invest AB

Darko Stankovic har ägt travhästar i 15 år och i november vann hans Gareth Boko svensk uppfödningslöpning på Jägersro. – Det var min bästa stund. Hela familjen var där och vi fick uppleva det tillsammans, säger Darko Stankovic.

15 miljoner till ökade prispengar och uppfödarmedel

15 miljoner till ökade prispengar och uppfödarmedel

15 nya miljoner till ökade prispengar och uppfödarmedel. Så blir utdelningen från dotterbolaget ATG till ägarna Svensk Travsport och Svensk Galopps sportsliga verksamhet för 2016. – Vi följer den plan vi har satt. Målet är att 2018 ska öka utdelningen med ytterligare 300 miljoner kronor, säger Hans Ljungkvist, styrelseordförande i Svensk Travsport.

Månadens hästägare oktober 2015: Stall Vi Tre AB

Med fyra segrar under oktober har Stall Vi Tre AB utsetts till månadens hästägare. Det är amatörtränaren Åsa Bäck som en av tre komponenter i företaget och hon är väldigt nöjd över hästarnas prestationer under hösten. – Jag får nypa mig i armen för att förstå att det har gått så bra, säger hon.

Månadens hästägare september 2015: Anna Rönning

I mitten av september gick en dröm i uppfyllelse för Anna Rönning. Hennes ögonsten Hollywood Maker vann ett V75-lopp på hemmabanan Färjestad och i vagnen satt Annas sambo Per Nilsson. Det gör henne till månadens hästägare i september 2015.

9 månader för Malmqvist

9 månader för Malmqvist

Med anledning av ärendet kring den försvunna hästen Staro Harley har Svensk Travsports licenskommitté i dag beslutat att dra in Tomas Malmqvists A-licens i nio månader.

Högt tryck på landets travskolor

I samband med att tv-programmet Stjärnkusken sändes i somras gick landets travskolor, i samarbete med Svensk Travsport och Travronden, ut med ett erbjudande om en prova-på kurs.

Månadens hästägare maj 2015: AB Svensk Reklamfinans

Han äger runt 100 travhästar och under den sista söndagen i maj tog Magic Tonight en efterlängtad seger i Elitloppet på hemmabanan Solvalla. – Jag har väl inte hunnit smälta det än, men jag njuter mycket av segern, säger Lennart Ågren som står bakom ägarnamnet AB Svensk Reklamfinans.

Månadens hästägare april 2015 - Niklas Johansson

Månadens hästägare april 2015 - Niklas Johansson

I april var Moni to Spare obesegrad i två starter och sättet han vann sina lopp på gjorde honom till en riktig snackhäst. – Det är både kul och lite jobbigt, säger Moni to Spares ägare och tränare Niklas Johansson, månadens hästägare för april 2015.

Månadens hästägare mars 2015 - AB Örebro Rörmontage

Månadens hästägare mars 2015 - AB Örebro Rörmontage

Entreprenören och företagaren Lennart Näsholm har satsat hårt på travet under flera år. I mars upplevde han en av sitt livs bästa travdagar när Mind Your Face vann sin V75-final på Solvalla. – Jag satt med kunder på restaurangen och det var klart att man var extra stolt, säger Lennart Näsholm.

Visa mer

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.