Gå direkt till innehåll
Många besökare under Solvallas Elitlopp. Foto: Maria Holmén, TR Bild
Många besökare under Solvallas Elitlopp. Foto: Maria Holmén, TR Bild

Pressmeddelande -

Ingen dispens för oidentifierat spel på bana

Lotteriinspektionen har nu meddelat att det inte kommer att utfärdas någon dispens gällande oidentifierat spel på travbanor. ATG har drivit frågan för att få tid till en omställning av de terminaler man i dag har placerade på Sveriges travbanor. Konsekvensen av beslutet är att det blir en snabbare omställning till 100% identifierat spel på bana.

– Det låg i farans riktning att det inte skulle utfärdas någon dispens för identifierat spel på de äldre banterminalerna. Det är beklagligt på många sätt, men nu är det som det är. Vi vet att ATG har förberett sig på ett eventuellt negativt besked under hösten med flera parallella spår för att lösa den situation som nu kommer, säger Ulf Hörnberg, tf vd på Svensk Travsport.

Då det nu blir krav på att alla spel ska vara identifierade innebär det att alla gamla spelterminaler (s.k. DM64) måste tas ur bruk. Därför arbetar nu ATG på att skapa en bra banupplevelse med sport och spel ihop.

– Alla lösningar är ännu inte på plats. Vad jag kan säga är att vi har en dialog med ATG och vi vet att det pågår ett intensivt arbeta hos dem för att alla besökare ska kunna fortsätta spela på ett smidigt sätt, säger Ulf Hörnberg.

En annan fråga är hur utländska besökare ska hanteras då även de måste registrera sig. De kommer även fortsatt att kunna spela på bana, men precis som svenska kunder behöver de kunna legitimera sig efter att de registrerat sig.Detta innebär en stor utmaning för de evenemang som besöks av många utländska gäster.

– Elitloppet på Solvalla, som arrangeras den sista helgen i maj, är ett av Sveriges största event och har tusentals utländska besökare. Lotteriinspektionens beslut var oerhört olyckligt men vi kommer göra allt vi kan för att tillsammans med ATG skapa en så smidig och bra lösning för våra internationella gäster som möjligt, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla.

För frågor, kontakta:
Ulf Hörnberg, tf vd Svensk Travsport, 070-527 22 39, ulf.hornberg@travsport.se
Camilla Filipsson, Head of media relations ATG, 0727- 04 21 74, camilla.filipsson@atg.se

Ämnen


Travsport i världsklass – tillgänglig för alla
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. För oss står hästen i centrum och vi värnar om våra hästar med kunskap, kärlek och respekt. Att säkerställa och ständigt utveckla djurskyddet och säkerheten inom travsporten är därför våra viktigaste uppdrag.

Kontakter

Tomas Fyhr

Tomas Fyhr

Presskontakt Marknad- och kommunikationschef 073-63 42 007
Maria Croon

Maria Croon

Presskontakt VD 08-475 26 00

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.