Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lindgren med seger på gaffeln?

Lindgren med seger på gaffeln?

Det är ingen överdrift att kalla denna vecka händelserik för Halmstadtränaren Marcus Lindgren (bilden). Han har inte bara kvalat in sin Alkalizer AM (som han tränar, kör och dessutom fött upp) till Kriteriefinalen på söndag. Samma travtränare har skrivit boken ”Kärlek, vatten & snabbmat” som är nominerad till årets bästa måltidslitteratur 2013 på bokmässan i Göteborg i helgen.

GT-Nätverket tar sikte mot Kriterieauktionen

GT-Nätverket tar sikte mot Kriterieauktionen

Flera av Gävletravets travtränare och hästintresserade företagare från trakten är medlemmar i det så kallade GT-Nätverket. – Förra året ropade jag in fem hästar, ett par gjorde vi andelshästar av till intresserade i nätverket. Dessutom stod nätverket bakom två köp som placerades i min träning. Vi kommer vara på hugget i år också, hälsar tränaren och nätverksmedlemmen Erik Lindegren (bilden).

Auktionsprojekt med travets ettåringar i fokus

Auktionsprojekt med travets ettåringar i fokus

Under 2012 och 2013 pågår ett projekt som granskar alla ettåringar som säljs på Kriterie- och Elitauktionerna. Målsättningen är att lära mer om och hur bland annat exteriöra egenskaper, veterinär- och allmän status påverkar travhästarnas framtida prestationer.

Månadens hästägare juni 2013: Göran B Andersson

Månadens hästägare juni 2013: Göran B Andersson

Från proffs till amatör. Göran B Andersson (till höger) har fått ett lyft sedan han gick över till att bara träna sina egna hästar. Framgångarna med framförallt Estrella Dorada gör honom till Månadens hästägare för juni.

Månadens hästägare maj 2013: Stall Ekkes Vänner

Månadens hästägare maj 2013: Stall Ekkes Vänner

Tredubbelt firande inom en månad. Ekke Åljs segertåg under maj har inte gått obemärkt förbi. – Det är hedrande må jag säga, säger Eva Sjödin när hon tar emot diplomet som "Månadens hästägare" som representant för Stall Ekkes Vänner.

Snabbare tempo på onsdagar nästa år

Snabbare tempo på onsdagar nästa år

Nästa år går det dubbelt så fort på onsdagarna för publiken. Två banor hjälps åt med att presentera loppen och spelavdelningarna körs var elfte minut. Solvalla tävlar varje onsdag kväll tillsammans med någon av banorna Åby, Jägersro och Bergsåker.

Video och podcast om Travarhälsan

Video och podcast om Travarhälsan

I höst börjar egenkontrollprogrammet Travarhälsan att gälla och redan nu i april utbildas de första stallbackskontrollanterna. Men vad är Travarhälsan, hur fungerar det och varför ska det genomföras?

Nu drar Rikstravets tävlingssäsong igång

Nu drar Rikstravets tävlingssäsong igång

Efter tre månader av uppladdning drar nu tävlingssäsongen igång för stallen i Rikstravet. Så gott som alla stall har haft sin kick off och nu sker den sista finputsningen innan det är dags för tränarna att öppna propositionen och hitta ett lämpligt första lopp för sin häst.

Premiär för Hästen är din

Premiär för Hästen är din

Imorgon är det dags för premiärprogrammet av Hästen är din i TV4. Hästen är utsedd, men vem blir vinnaren?

Månadens hästägare februari: Firma Jonssons Hästgård

Månadens hästägare februari: Firma Jonssons Hästgård

Thule Jonsson har länge hållit sig framme i amatörtoppen på hemmabanan Umåker. Men trots 50 år som aktiv har han aldrig upplevt ett likande stim som det han är inne i nu. Orsaken till lyckan är femårige Tambur som slog till i V75-finalerna på Solvalla under februari. Karriärhöjdpunkten med finalsegern gjorde amatören till Månadens hästägare i trav-Sverige i februari.

Svensk Travsport om den upphittade travhästen

Svensk Travsport om den upphittade travhästen

Olika nyhetsmedier har de senaste dagarna rapporterat om en ensam travhäst som hittats i en hage i Linderöd. Det finns misstankar om att någon transporterat hästen till hagen och lämnat den där. Hästen är nu omhändertagen av polisen. – Jag har aldrig tidigare hört talas om något liknande i Sverige, säger Svensk Travsports chefsveterinär Göran Åkerström.

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.