Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fortsatt start 16.20 – men satsningar på banpubliken

Efter en avvägning av samtliga parametrar har Svensk Travsport tagit beslut om att inte förändra starttiden för V75. Det blir start klockan 16.20 på lördagar även framöver, men redan i vinter kommer en satsning på arenaupplevelsen gällande V75-dagarna.

Månadens hästägare augusti 2016: Stall Trix

Hästägandet startade redan 2009 med Rixhästen Super Mara. Nu är hennes första avkomma, Dream of Trix två år och han debuterade med seger direkt i slutet av månaden. Det gör Stall Trix till månadens hästägare i augusti 2016.

Månadens hästägare juli 2016: Malin, Jörgen och Viviann Bergström

Galactica är en riktig familjeaffär och i mitten av juli var ingen dröm för stor för familjen Bergström när hon travade hem segern i Stochampionatet. – Jag har inte förstått det än. Vi har kollar på loppet nästan varje dag, men det är för stort för att ta in, säger Malin Bergström, månadens hästägare i juli 2016.

Pressinbjudan

Hur påverkas travsporten i Sverige och Norge av framtidens alltmer globaliserade spelmarknad? Frågan diskuteras i en paneldebatt som Nordiska Travmuséet arrangerar fredag den 15 juli klockan 15.00–16.30, i muséets lokaler vid Årjängstravet.

Månadens hästägare juni 2016: Stall Rabatt

Järvsö Blomster är en speciell häst med en annorlunda bakgrund. Hennes ägargäng är en känd samling travprofiler. Under juni tog hon den sjätte och sjunde raka segern. Det gör Stall Rabatt till månadens hästägare.

Månadens hästägare maj 2016: Micael Broberg

Bollnäsamatören Micael Broberg upplevde i maj en månad han sent kommer att glömma. Ögonstenen Spitcam Jubb tog två V75-segrar, varav en kom under Elitloppssöndagen. – Det var fantastiskt och han utvecklas hela tiden, säger Broberg som är månadens hästägare.

Järvsöfaks Ungdomsstipendium till Krohn och Bäcklund

I fredags i samband med Hagmyrens tävlingar i Hudiksvall inför 5 300 personer delades Järvsöfaks Ungdomsstipendium ut. Årets stipendiat är Carolin Krohn (i mitten på bilden) och Stina Bäcklund (till höger på bilden). De två får 10 000 var att användas till fortsatt utbildning.

Månadens hästägare april 2016: Uterus Gruppen AB

Nioårige Next To None Sib tog två raka V75-segrar under april. Under Olympiatravsdagen på Åby imponerade han för sin tränare Björn Goop. – Det är en helt fantastiskt häst och underbart att se honom tävla, säger Ola Johansson, mannen bakom Uterus Gruppen i Malmberget.

Månadens hästägare mars 2016: Ingela Jansson

I mitten av mars slöts cirkeln på Solvalla. Zahara Goj segrade i Active Bowlers lopp på Solvalla, samma lopp som hennes äldre bror vunnit 12 år tidigare. – Vi hade siktat på det loppet, så det var väldigt kul att det lyckades, säger Ingela Jansson, månadens hästägare i mars 2016.

Månadens hästägare februari 2016: Jan Pettersson

Månadens hästägare februari 2016: Jan Pettersson

Hästägaren Jan Pettersson bor i Örbyhus och har Gävletravet som hemmabana. Den 29 februari fick han se sin Moon’s Black Lady ta sin första seger i karriären och visade då en enorm entusiasm. Tillsammans med hästens prestation är det Jan Petterssons smittande glädje som gör att han kan titulera sig som månadens hästägare i februari 2016

Månadens hästägare januari 2016: Frackstad Lantbruks AB

Hästägaren Per-Gunnar Svärd är mannen bakom Frackstad Lantbruk. Han upplevde sitt livs bästa dag på travbanan den sista söndagen i januari i år. Hans ögonsten Oasis Bi travade till sig en tredjeplats i världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique. Det gör honom till månadens hästägare i januari 2016.

Månadens hästägare december 2015: Stall Why Not

Al's Winnermede hade en riktigt bra månad i december 2015. Han vann lopp på V75 och följde upp den vinsten med en seger på Solvalla. Det är ägarpsedonymen Stall Why Not som äger hästen och där bakom döljer sig Sven-Erik "Svempa" Bergendahl.

Visa mer

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.