Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

VD-brev: I tider av omvärldsturbulens

Det är minst sagt både osäkra och utmanade tider nu. Vi i travsporten påverkas som alla andra av världsläget där ökade kostnader är en tydlig effekt och med en risk att hamna i en recession. Inom travet har vi dessutom under flera år sett en nedåtgående trend – antal hästägare, antal aktiva, publik och snittstarter per lopp. Det är en utveckling som travsporten aktivt och tillsammans behöver jobba

Svensk Travsports årsredovisning 2021 klar

Svensk Travsports årsredovisning 2021 klar

Svensk Travsports årsredovisning 2021 klar och publicerad. Nytt för i år är en hållbarhetsredovisning, inkluderad som en del av årsredovisningen 2021. Detta är starten för ett aktivt hållbarhetsarbete inom travsporten.

Krav på vaccinationsbevis för travpubliken

Regeringen har beslutat att införa möjligheten att kräva vaccinationsbevis på evenemang med över 100 personer som genomförs inomhus. Det börjar gälla från den 1 december. Svensk Travsport har i samråd med banorna valt att införa vaccinationsbevis för all publik under samtliga tävlingsdagar.
Svensk Travsport har tidigt under pandemin valt att följa de rekommendationer som regeringen har lagt fra

Lykke – nya verktyget i kampen mot dopning

Lykke – nya verktyget i kampen mot dopning

Svensk Travsport tar nu flera steg i att utveckla sitt antidopningsarbete. Ett nytt kontrollverktyg presenteras och samtidigt resurs- och kompetensförstärks det operativa arbetet på flera sätt.

Vi byter telefonnummer och adress

Vi byter telefonnummer och adress

Den nya världen med en omreglerad spelmarknad närmar sig med stormsteg. Som en del i detta håller vi nu på att separera våra telefonväxlar och byter därför telefonnummer. Dessutom får Svensk Travsport och Svensk Galopp nya postadresser.

Vinnarcirkeln – travets nya publiktävling

Under sommaren arrangeras den nya publiktävlingen Vinnarcirkeln. På nitton utvalda V75-dagar kommer de som väljer att besöka tävlingarna på plats inte bara att bjudas på högklassig travsport. All publik som betalar full entré på dessa dagar kommer dessutom även att ha chans att tävla om upp till 100 000 kronor på sin entrébiljett!

Månadens hästägare december 2016: Cajsa Friberg

Hennes nya häst tog fyra raka segrar i hennes regi i slutet av 2016. Så att Pharaon Face trivs i Cajsa Fribergs vård råder det inga tvivel om. – Jag har nog inte förstått vad som har hänt än, säger 25-åringen.

Månadens hästägare november 2016 : Stall Rhyme Broline

Ägarna bakom Breeders' Crown-vinnaren Rhyme Broline är månadens hästägare i november 2016. Totalt är det tio personer som döljer sig bakom stallnamnet och alla har olika bakgrunder inom travet. – Vi är duktiga på att fira segrarna, säger "presschefen" Anders Nilsson.

Månadens hästägare september 2016: Stall Ratu

Umeåamatören Ingemar Hultqvist (bilden) är mannen bakom stall Ratu och han går mot sitt bästa travår någonsin. I oktober fick han uppleva en dag han sent kommer att glömma när stallets Höwings Star skrällvann på V75 i Skellefteå med Mika Forss i vagnen. – Det är få förunnat att uppleva en så stor seger. Det var en riktig höjdare, säger månadens hästägare i oktober 2016.

Månadens hästägare september 2016: Kjell Elfving

Kjell Elfving har varit med om det mesta när det gäller hästar och trav. Han har varit sporten trogen i hela sitt liv och har inte en tanke på att trappa ner. – Ett liv utan hästar hade inte varit något liv, säger den snart 80-årige Solängetamatören.

Visa mer

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.