Gå direkt till innehåll

Ämnen: Spel, lotteri

Spikeld, Erik Adielsson, Svante Båth och Helen Ann Johansson

De blev invalda i Hall of Fame idag

Travsportens Hall of Fame som är en del av Nordiska Travmuseet i Årjäng, presenterar idag fyra nya medlemmar. In bland travets storheter valdes Spikeld, Erik Adielsson, Svante Båth och Helen Ann Johansson. Travsportens Hall of Fame startade 2007 med Sören Nordin och Ulf Thoresen som de först invalda. Totalt är det nu 72 invalda.

Trendbrott i travintresset

Trendbrott i travintresset

Svenska folkets intresse för trav ökar. I den senaste årsrapporten från Orvesto Konsument som genomförs av Kantar Sifo konstateras att 1 469 000 personer säger sig vara intresserade av trav. Det är en ökning på 6,6 procent från förra årets siffra på 1 378 000.

Julienne, Jan-Olov Persson med Järvsöfaks och Shan Rags

De blev invalda i travets Hall of Fame idag

Travsportens Hall of Fame som är en del av Nordiska Travmuseet i Årjäng, presenterar idag tre nya medlemmar. Från Sverige valdes Julienne och Jan-Olov Persson in bland travets storheter. Från Norge välkomnades Shan Rags. Travsportens Hall of Fame startade 2007 med Sören Nordin och Ulf Thoresen som de först invalda. Totalt är det nu 68 invalda.

Nu är Svensk Travsports års- och hållbarhetsredovisning för 2022 godkänd och publicerad på travsport.se.

Svensk Travsports årsredovisning 2022 publicerad

Svensk Travsports årsredovisningen för 2022 är nu godkänd och publicerad på travsport.se. Även i år är Svensk Travsports hållbarhetsredovisning inkluderad som en del av årsredovisningen 2022.

VD-brev: I tider av omvärldsturbulens

Det är minst sagt både osäkra och utmanade tider nu. Vi i travsporten påverkas som alla andra av världsläget där ökade kostnader är en tydlig effekt och med en risk att hamna i en recession. Inom travet har vi dessutom under flera år sett en nedåtgående trend – antal hästägare, antal aktiva, publik och snittstarter per lopp. Det är en utveckling som travsporten aktivt och tillsammans behöver jobba

Såhär kommer den utökade utrustningsinformationen att se ut i start- och resultatlistor

Nu kommer utökad utrustningsinfo!

Sedan lång tid tillbaka visas huruvida hästarna startar med skor eller barfota. Nu kommer nästa steg i utrustningsinformationen – vilken sulky som används. Med start 1 mars kommer den nya utrustningsinformationen att visas i både start- och resultatlistor.

Många besökare under Solvallas Elitlopp. Foto: Maria Holmén, TR Bild

Ingen dispens för oidentifierat spel på bana

Lotteriinspektionen har nu meddelat att det inte kommer att utfärdas någon dispens gällande oidentifierat spel på travbanor. ATG har drivit frågan för att få tid till en omställning av de terminaler man i dag har placerade på Sveriges travbanor. Konsekvensen av beslutet är att det blir en snabbare omställning till 100% identifierat spel på bana.

Drömmen kan bli verklighet i Vinnarcirkeln

Drömmen kan bli verklighet i Vinnarcirkeln

Besök en travbana, vinn ett travquiz och bli hästägare i ett storlopp med chans att vinna hundratusen kronor. Den drömmen kan bli verklighet. Nu är det åter dags för förra årets succé Vinnarcirkeln att dra ut på landsomfattande turné.

The Showdown – världens två bästa hästar i duell

Världens två bästa hästar i en ren duell över 1 640 meter. Bara två hästar i loppet. Två och en halv miljoner kronor i prispotten. Det är förutsättningarna för Solvallas nya superlopp i augusti.

Storsatsning på prispengar 2018

I dag har Svensk Travsports styrelse beslutat om två ytterligare Pokalårssatsningar. ATGs goda utveckling gör att pengarna till hästägare och aktiva kan höjas rejält från 2018. Prispengarna höjs med 90 miljoner (och 13 miljoner i uppfödarmedel) – 23 miljoner till V75 på lördagarna och 67 miljoner till vardagstravet.

Sju hästar klara – och fler är på ingång

Tränarna i årets upplaga av Rikstravet team SHL letar nu hästar för fullt och tävlingsledningen får in förslag från dem på löpande band. Hittills är sju hästar godkända och klara, men fler kan vara på gång redan under denna vecka.

Nytt avtal med staten klart

Ett ettårigt avtal mellan staten och trav- och galoppsporten har träffats den 10 december 2009.

Huvudorganisation för travsporten i Sverige

För Svensk Travsport står hästen i centrum. Som huvudorganisation för travsporten i Sverige har vi ansvar för att hästen ska behandlas väl med kärlek, respekt och kunskap.

Svensk Travsport utgör en sammanslutning av de 33 travsällskapen med totalisatortillstånd (speltillstånd), 40 av landets travklubbar och sju stycken basorganisationer (de aktivas organisationer).

Svensk Travsports huvudsakliga uppgift är att organisera, leda och utveckla landets travsport, samt fungera som ett serviceorgan för landets travsportsutövare, travsportsorganisationer och intresserade. För oss är det givet att göra det med hästen främst. Därför är en av våra viktigaste uppgifter att säkerställa och utveckla djurskyddet och säkerheten inom travet.